Annonsering på Instagram

Instagram -

en livsstilsskanal

Instagram är en av de sociala kanalerna som fortfarande ökar i användare. Fler och fler använder plattformen och demografin är därför bredare nu än för några år sen. Det är inte längre bara unga som använder kanalen. Annonsering på Instagram, som ju är en livsstilskanal, är därför ypperlig i brandingsyfte. Här kan du lyfta ditt varumärke för en bred målgrupp.

Det är lätt att bygga känsla med genomtänkt material som syns diskret i flödet och därmed registrera sig i kundernas undermedvetna. Det är fler kvinnor än män som använder Instagram och nästan alla som studerar är Instagrammare. Användarna är dock vana att scrolla vidare på stående fot, så det är viktigare nu än någonsin att vara medveten om sin målgrupp och ha med sig denna kunskap när man väljer att skapa content och annonser på Instagram.

Annonsering på Instagram audience targeting

Konverteringsstarka

kampanjer

Kanalen passar även bra för mer aggressiva kortsiktiga och köpstarka kampanjer som sticker ut i periferin. Det är dock desto viktigare att bygga relation med sina användare och se det som en process och ett långvarigt förhållande.

Instagram Ads -

en kanal som många glömmer bort

Denna sociala kanal kan användas till så mycket mer än bara betald marknadsföring i form av annonser – Prata med oss om hur kanalen passar bäst för just er och vad mer man kan göra! På Instagram kan man arbeta med både betalt såväl som organiskt innehåll. Lås dig inte vid att synas i flödet, kanske är det Insta-stories som är rätt för just er? Vi erbjuder även tjänsten Influencer marketing som har Instagram som sin viktigaste plattform. Hur du än önskar att synas på denna livsstilskanal så hjälper vi dig!

Instagramanvändare i Sverige 60%
Dagliga användare 41%
Kvinnliga användare 68%
ROI 40%

Vi hjälper er

med det grafiska

Med genomtänkt material som skapar rätt känsla som man bearbetar på rätt sätt för att komma närmare sina användare kommer man långt och det är just detta vi hjälper er med. Vi sätter upp en skräddarsydd strategi för din annonsering på Instagram där vi anpassar innehållet i både bild och text.

RC Digital AB

Tre anledningar

till att välja just annonsering på Instagram

Instagram ökar din varumärkerskännedom och får ditt varumärke att ligga top-of-mind. Vi skapar en kombinerad strategi där vi skapar särskilda brandingannonser tillsammans med kortsiktiga konverteringsstarka kampanjer.

Instagram är en ständigt växande kanal bland företag och den fungerar lika för tjänster som för produkter hos en e-handel. Ta tag i den redan nu för att bygga ett stort konto med många följare!

Instagram innehåller flera intressanta delar, målgruppsinriktade kampanjer för både tjänster och produkter, Influencer marketing samt Instagram Stories.

Svar på vanliga frågor
om annonsering på Instagram Ads

Vanligtvis finns det alltid en eller flera delar på Instagram som gynnar ditt företag oavsett bransch. Maila oss gärna eller slå en signal så förklarar vi mer!

Retargeting (återmarknadsföring) upplever vi alltid fungerar i alla kanaler, då besökarna redan är uppvärma genom att tidigare ha besökt er site. Sedan någon form av relationsbyggande material, dvs ha en kampanjplan med inlägg att publicera som ni vet att era följare kommer att uppskatta eller dela vidare för att på sätt få dynamisk spridning gratis.

Med tanke på att det är personer bakom företagen så figurerar även dessa med beslutande titlar på Instagram. Vi har flera lyckade kundcase där kampanjer blivit riktade från företag mot företag.

Priserna sätts individuellt då det är flera yttre faktorer som spelar stor roll, så som bransch, konkurrens och material mm. Vi har kunder som betalar allt från 4000-15000 SEK löpande i månaden.

Vi börjar med en behovsanalys och ett kostnadsfritt telefonmöte för att sätta rätt estimat för ert företag.

Vi tror på att det är en god relation som är avtalet mellan oss! Därför har vi inga krångliga avtal eller tråkiga bindningstider.

Vi har enbart tre månaders bindningstid vid uppstarten av varje projekt. Detta för att vi alltid behöver några månader att samla in data på och göra A/B-tester för att hitta en väl fungerande och långsiktig strategi. 

Här är teamet

som jobbar med Instagramannonsering

Oliver Björkdahl SoMe

Oliver
Björkdahl

Sociala Medier / Grafik

Facebookannonsering Nicco Almanakis

Nicco
Almanakis

VD / Sociala Medier

Oliver_medium

Oliver Bernard
Östbäck

Grafisk Formgivare / Sociala Medier

Tre andra tjänster

som ger bra synergieffekt med annonsering på Instagram

En kombinerad strategi där man arbetar parallellt med Facebookannonsering upplever vi fungerar ypperligt.

LinkedIn är en kanal som vi brukar stärka upp med om ditt företags kunder är främst B2B (företag som riktar sig mot andra företag)

De som når bäst resultat är de företag som lägger krut på sitt innehåll på sin hemsida. En stark hemsida som är konverteringsoptimerad samt SEO-anpassad premieras både av Google och dina besökare.

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Twittra om oss
Share on linkedin
Tipsa en kollega
Share on email
Skicka en länk